Tarte Tatin

Klassikaline Prantsuse retsept kleepuvate õunte ja krõbeda koorikuga. Üllata oma külalisi Tarte Tatiniga. Naudi!

Koostisosad

  • 1 purk Danerolles Croissant Classic
  • 4 Granny Smith õuna
  • 2 spl kaneeli
  • 125 grammi suhkrut
  • 50 grammi võid ja natuke vormi määrimiseks
  • Muna ( läikiva effekti saavutamiseks)
  • lisandiks: jäätis

Ettevalmistusmeetod

Tarte Tatin
  1. Eelkuumuta ahi 180C kraadini.
  2. Eemalda taignalt pakend ja rulli taigen lahti köögitasapinnale. Lõika taigen  diagonaalselt lõike kohtadest lahti nii,et tekiks kolm võrdset ruudukujulist taignatükki.
  3. Määri taigen võiga.
  4. Koori õunad ja lõika neljaks, eemalda südamikud ja lõika omakorda väikesteks viiludeks (umbes 3 tükiks).
  5. Pane kaussi õunaviilud ja kaneel ning sega korralikult.
  6. Aseta õunaviilud ringikujulise mustrina koogivormi. Kogu pind peab olema kaetud õuntega.
  7. Sulata pannil suhkur ja või. Kui suhkur hakkab pruunistuma , keera kuumus maha.
  8. Vala karamell kiirelt koogivormi õuntele peale. (pane tähele: pead tegutsema kiirelt,et karamell ei hakkaks hüübima ja muutuma kõvaks).
  9. Nüüd on aeg panna kolm taignaruutu õuntele ja karamellile peale.
  10. Torka kahvliga paar auku taignasse, pintselda taigen pealt munavalgega ja puista ülejäänud suhkur koogile.
  11. Küpseta kooki 20-25 minutit kuni on kuldpruun . Keera Tarte Tatin teistpidi kasutades taldrikut.
  12. Soovitus: serveeri jäätisega!