Viinisai
Kas olete näinud neid saiakesi ka pagaritöökojas? Viinisaia on tegelikult lihtne valmistada- croissanti taigen koos vanillikastmega. Nautige koos värskete puuviljadega!
Koostisosad
- 1 purk Danerolles Croissant Classic
- 120g (12 suurt teelusikat) vanillikastet
- 1 muna pintseldamiseks
Kaunistamiseks:
- Värsked vaarikad
- Glasuur (tuhksuhkur ja vesi)
Vanillikaste:
- 2 munakollast toatemperatuuril
- 2 tl maisijahu
- 240 ml piima
- 1 spl suhkrut
- 1/2 tl vaniljeekstrakti
Ettevalmistusmeetod
Viinisai
- Eelkuumutage ahi temperatuurini 180 ° C
- Avage purk ja keerake taigen horisontaalselt enda ette.
- Lõigake vertikaalsed jooned läbi nii, et saate 3 ristkülikut
- Lõigake 4 pikka riba igast ristkülikust.
- Võtke üks riba tainast ja keerake seda. Korda seda kõigi 12 ribaga.
- Võtke üks keerdudest ja tehke ümmargune korv. Vajutage tainast natuke, et see muutuks lamedamaks. Korrake seda, et saaksite 12 korvikest.
- Valmistage vanillikaste järgides allpool olevaid juhiseid. Pange igasse korvikesse 1 teelusikatäis vanillikastet.
- Kloppige 1 muna ja pintseldage muna õrnalt taignale.
- Küpsetage viinisaiakesi umbes 15 minutit.
- Valmistage glasuur segades tuhksuhkrut vähese veega.
- Lõpetuseks kaunistage saiakesed glasuuri ja vaarikatega.
Vanillikaste:
- Segage kannus kokku munakollased, maisijahu ja suhkur kuni on hästi segunenud.
- Soojendage kastrulis õrnalt piim ja vaniljeekstrakt , kuni see on soe, mitte keev. Eemaldage kuumuselt ning lisage piim munasegule.
- Seejärel kallake segu kastrulisse tagasi ja laske keema. Eemaldage kuumuselt ja segage, kuni segu on paks.