Tarte Tatin
Klassikaline Prantsuse retsept kleepuvate õunte ja krõbeda koorikuga. Üllata oma külalisi Tarte Tatiniga. Naudi!
Koostisosad
- 1 purk Danerolles Croissant Classic
- 4 Granny Smith õuna
- 2 spl kaneeli
- 125 grammi suhkrut
- 50 grammi võid ja natuke vormi määrimiseks
- Muna ( läikiva effekti saavutamiseks)
- lisandiks: jäätis
Ettevalmistusmeetod
Tarte Tatin
- Eelkuumuta ahi 180C kraadini.
- Eemalda taignalt pakend ja rulli taigen lahti köögitasapinnale. Lõika taigen diagonaalselt lõike kohtadest lahti nii,et tekiks kolm võrdset ruudukujulist taignatükki.
- Määri taigen võiga.
- Koori õunad ja lõika neljaks, eemalda südamikud ja lõika omakorda väikesteks viiludeks (umbes 3 tükiks).
- Pane kaussi õunaviilud ja kaneel ning sega korralikult.
- Aseta õunaviilud ringikujulise mustrina koogivormi. Kogu pind peab olema kaetud õuntega.
- Sulata pannil suhkur ja või. Kui suhkur hakkab pruunistuma , keera kuumus maha.
- Vala karamell kiirelt koogivormi õuntele peale. (pane tähele: pead tegutsema kiirelt,et karamell ei hakkaks hüübima ja muutuma kõvaks).
- Nüüd on aeg panna kolm taignaruutu õuntele ja karamellile peale.
- Torka kahvliga paar auku taignasse, pintselda taigen pealt munavalgega ja puista ülejäänud suhkur koogile.
- Küpseta kooki 20-25 minutit kuni on kuldpruun . Keera Tarte Tatin teistpidi kasutades taldrikut.
- Soovitus: serveeri jäätisega!